x

Bogu se molim da je djevojčica živa! Igor Jurić o otmici male Monike: Volio bih da vidim tog sudiju koji ga je oslobodio!

Višestruki silovatelj, dva puta osuđivani Ninoslav Jovanović, osumnjičen je za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović. Oko "Malčanskog Berberina" policija steže obruč. Djevojčica je, vjeruje direktor policije, živa.

Strah mještana Malče da će Jovanović ponoviti krivično djelo i upozorenja Igora Jurića bili su opravdani. Kakvu kaznu zaslužuje monstrum, zašto niko nije vodio računa o nalazima vještaka i psihijatra, kako je moguće da Jovanović nije bio u vidokrugu nadležnih od kada je izašao iz zatvora?

"Znao sam da će se ovo desiti, samo se bogu molim da je djevojčica živa. Kada kažem da sam znao ne kažem to zbog toga što sam vidovit, već zato što je to očigledno", rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

On je rekao i da bi volio da vidi tog sudiju i advokata koji su tog i takvog čovjeka pustili na slobodu. Dodao je i da bi ti ljudi morali da snose neku odgovornost.


A zašto je pušten? Jurić kaže - jer se pristojno i lijepo ponašao u zatvoru. "To će se desiti i s ubicom mog djeteta", kazao je on.

"Ako se ne daj bože dijete nađe mrtvo, ovo je propust svih, nas i mene lično, jer nisam bio dovoljno agresivan u traženju da on bude pod nadzorom policije", istakao je on.

Na pitanje kako je moguće da, nakon svega, Jovanović nema takav policijski nadzor, Jurić kaže da je moguće jer je "Marijin zakon" uveden 2013, a zločini su izvršeni prije toga pa je Jovanović izašao iz zatvora i slobodno se šetao.

"Policija ga je tek na osnovu naših prijava, jer smo uspjeli da ga pratimo po društvenim mrežama, privela i on je pritvoren na još šest mjeseci", istakao je Jurić.


Zora Dobričanin, advokata izjavila da Jovanović neće dobiti doživotnu kaznu zatvora, jer se takva kazna presuđuju samo u slučajevima sa smrtnim ishodom. Ali je dodala, da ako je tri puta osuđivan za silovanje i srodna krivična djela, ono što je potrebno u ovom slučaju je psihijatrijsko vještačenje Jovanovića. Jer ukoliko se za učinioce krivičnog dela ustanovi neuračunljivost, njima se izriče mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja u ustanovi i to može da traje zauvijek, objasnila je Zora Dobričanin.


"Malčanski Berberin" prvi put je za silovanje djevojke i djevojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno poslije 9 godina. I odmah je počinio novo krivično djelo, oteo je djevojčicu od 12 godina i silovao, oteo je još jednu djevojčicu ali je ona uspjela da pobjegne.

Tada je osuđen na 15 godina ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina. Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine i tada je 30 roditelja i mještana Malče pisalo Igoru Juriću da strahuju da će ponoviti krivično djelo.

Jovanović je preko Fejsbuka počeo da uznemirava žene, a pisao je i na stranici za otkup kose. Zbog toga je uhapšen u oktobru prošle godine i odležao je pet mjeseci robije. Izašao je u martu iz zatvora, od tada nijedno dijete samo nije išlo kroz Malču.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir.rs/Prva)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.