x

"Brate Moj" - Dino Bonvivan i Dražen Panić Dado Predstavljaju Novu Pjesmu

U srcu zimske čarolije, umjetnici Dino Bonvivan i Dražen Panić Dado predstavljaju svoj duet "Brate Moj"

Ova emotivna pjesma, koja nosi snažnu poruku o bratstvu i podršci, ima svoje korijene iz prijateljstva i muziciranja koje su gradili tokom proteklih godina.

Pjesma je zapravo nastala prije deset godina, kako nam je Dino rekao, jednog sunčanog popodneva u njegovoj muzičkoj sobi.

Ova simpatična anegdota pruža uvid u kreativni proces koji je rezultirao pjesmom koja sada povezuje njih dvojicu.

Pjesma nosi duboku simboliku, posebno istaknutu stihovima poput "Kad imaš brata nisi sam", koji prenose važnost prijateljstva i podrške.

Premda je pjesma bila tu već neko vrijeme, spot je ono što dodatno je obogaćuje.

Na pitanje zašto je spot takav kakav jeste, umjetnici su uputili na Anisa Mujanovića i njegovu ekipu, koji su radili na vizualnom doživljaju pjesme.

Dino Bonvivan ističe da pjesma nosi poruku koja ide ruku pod ruku s njenim stihovima - pravi prijatelji trebaju uvijek biti tu jedni za druge.

Pjesma, dakle, postaje nositelj poruke o neprolaznoj važnosti pravog prijateljstva.

Kada je riječ o saradnji na pjesmi, Dino ponovno sarađuje s Marinom Meštrovićem, koji je radio produkciju i aranžman pjesme, baš kao i na prethodnim projektima, uključujući "Lošu procjenu" iz 2016. godine.

Najnoviji korak u karijeri ovih umjetnika predstavlja duet "Brate Moj", rezultat njihovog dugogodišnjeg prijateljstva i muziciranja.

Na Draženovo insistiranje, Dino se ponovno angažirao kao kantautor i muzičar, nagovještavajući zajednički muzički projekt pod nazivom "Novi svijet".

Ovaj projekt, koji trenutno obuhvata širok repertoar pjesama različitih žanrova, donosi svježinu i energiju u izvođenje uživo, naglašavajući visokokvalitetnu opremu i znanje.

Umjetnici pozivaju sve zainteresirane da prate njihov projekt "Novi svijet" na internetu ili ih posjete na njihovim nastupima uživo, obećavajući dobar provod, ples i kvalitetan zvuk.

S ovim novim projektom, Dino Bonvivan i Dražen Panić Dado nastavljaju graditi mostove između različitih muzičkih svjetova i pružaju publici jedinstven doživljaj muzike.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.