x

NBA LIGA

Brejk Majamija na startu finala Istoka

Batler je bio nezaustavljiv protiv Seltiksa


Košarkaši Majamija sjajno su otvorili finalnu seriju istočne Konferencije NBA lige, pošto su u noći između srijede i četvrtka napravili brejk protiv Bostona - 123:116!

Seltiksi su posljednja ekipa koja nije imala lijek za sjajnog Džimija Batlera koji je sa 34 poena, sedam asistencija i pet skokova vodio goste do trijumfa, a najviše se istakao u trećoj dionici u kojoj je Majami ubacio čak 46 poena i dobio je 21 razlike.

Poslije tijesne prve dionice, Seltiksi su serijom 20:5 stekli dvocifrenu prednost (+13) u drugoj četvrtini. Na kraju, imali su samo devet poena viška na poluvremenu, što se brzo istopilo u nastavku - jer je Majami došao u situaciju da ima +12.


Uspio je domaćin u jednom trenutku da spusti na -4 (114:110), prije nego što je Majami pogodio dvije trojke za konačan kraj (120:110).

Bam Adebajo je sa 20 poena najviše pomogao Batleru, a dodao je i osam skokova. Gejb Vinsent, Maks Strus, Kaleb Martin i Kajl Lovri su, zanimljivo, meč završili sa po 15 ubačenih poena.

Džejson Tejtum je sa 30 poena i sedam skokova bio najbolji u redovima Seltiksa. Džejlin Braun je imao učinak od 22 poena i devet skokova, Brogdon je ubacio 19, Vilijams je imao 14, a Markus Smart 13 poena i 11 asistencija.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.