x

Breskve u umaku od čokolade

Ukrasite čvrsto tučenim šlagom.

Sastojci: 4 zrele breskve, 125 ml vode, 100 g šećera, 1 vrećice pudinga od vanilije, 50 g šećera, 500 ml hladnog mlijeka, 125 ml slatkog vrhnja.

 Umak od čokolade: 100 g čokolade za kuhanje, 125 ml slatkog vrhnja, nekoliko kašika vode.


Priprema:

1. Breskve nakratko potopite u vrelu vodu, ohladite pod mlazom hladne vode i skinite kožicu. Potom ih prepolovite i izvadite košpice. Ubacite očišćene breskve u zagrijanu vodu sa šećerom i ostavite kratko da se dinstaju te ohladite.

2. Pripremite puding i sve dobro ohladite. Puding izlijte u staklene posudice i ukrasite kriškama dinstanih bresaka. Ukrasite čvrsto tučenim šlagom.

3. Za umak od čokolade rastopiti čokoladu u zagrijanom slatkom vrhnju, malo ohladiti i prelijte po pudingu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.