x

IMAO JE 33 GODINE

Britanski hokejaš Majk Hamond poginuo u nesreći

Automobil se nakon toga zabio u drvo, a hokejaš je poginuo na licu mjesta

Majk Hamond (Mike Hammond), 33-godišnji reprezentativac Velike Britanije u hokeju na ledu, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći, a kako prenose kanadski mediji, bio je u Kanadi, zemlji u koju je došao kao dječak, kada je u skupocjenom Porsche-u izgubio kontrolu te sletio s puta.

Automobil se nakon toga zabio u drvo, a hokejaš je poginuo na licu mjesta. Nije poznato je li u trenutku nesreće bio pod uticajem alkohola. Policija još uvijek istražuje šta je uzrokovalo sudar i Hamondovu smrt.

Hamond je u karijeri igrao za brojne klubove u Švedskoj, Danskoj i Njemačkoj, a sportski put ga je 2016. odveo u Veliku Britaniju gdje se ubrzo dokazao i postao jedan od najboljih igrača, što mu je donijelo poziv u reprezentaciju.

Za Veliku Britaniju nastupio je na dva Svjetska prvenstva u hokeju na ledu, 2019. te 2021. godine. Hokejaški savez Velike Britanije oglasio se povodom ove tragedije.

- Hokejaši Velike Britanije skrhani su objavom da je napadač Majk Hamond preminuo. Majk je bio cijenjeni saigrač iz Velike Britanije, voljeli su ga mnogi i bio je dio britanske porodice - stoji u saopćenju.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.