x

Sve je bilo u znaku Kobeovih brojeva

Brojevi su se sinoć sasvim slučajno poklopili? Trae Young i Devin Booker u glavnim ulogama

U noći kada je cijeli svijet tugovao, igrane su utakmice NBA lige.

Ni tragična smrt Kobea Bryanta nije poremetila planove NBA lige. Unatoč svemu što se desilo, iste večeri, dakle u nedjelju navečer, igralo se u Detroitu, Clevelandu, Denveru, Philadephiji, Minneapolisu i San Antoniju.

No, pedantni NBA statističari su na kraju došli do zaključka da su, igrom slučaja, Trae Young i Devin Booker, sjajni košarkaši i momci koji su odarastali prateći Bryanta, kojeg smatraju idolom, zajedno ubacili 81 poen. Trae je ubacio 45, a Devin 36 poena. Ukupno 81.

Isto onoliko koliko je pokojni Kobe sam ubacio Torontu 22. januara 2006. godine.

Da stvar bude čudnija, Young i Booker, košarkaši Atlante i Phoenixa, imali su po 24 pokušaja iz igre, što je ujedno broj koji je nosio Kobe većim dijelom karijere.

Uostalom Young je imao 81 posto procenat šuta sa slobodnih bacanja, što opet, sasvim slučajno, vraća na tih 81 koliko je Kobe ubacio Torontu. Stvar je slučajnosti, no hajde da kažemo da su Trae i Booker jednostavno na ovaj način odali počast svom idolu.

Brojevi ionako sada ništa ne vrijede, ali ostat će tu kao sjećanje na jednog od najvećih sportista i košarkaša svih vremena. I 8, 24, 81...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.