x

NBA, play-off

Bucksi dramatično ostali u životu, Lakersi izjednačili

Milwaukee Bucksi su i dalje u igri za plasman u finale Istoka nakon što su poslije velike drame pobijedili Miami Heat 118:115 i smanjili na 3:1 u seriji.

Tokom regularnog vremena timovi su se smijenjivali u vodstvu, a pobjednik je odlučen u produžetku kojeg su Bucksi dobili 11:8.

Ekipu s najboljim omjerom nakon regularnog dijela do pobjede je vodio Khris Middelton sa 36 poena te po osam skokova i asistencija. Problem predstavlja i povreda Giannisa Antetokounmpa koji je povrijedio zglob u drugoj četvrtini, a do tada je imao učinak od 19 poena.

Kod Heata se izdvojio Bam Adebayo s 26 poena, 12 skokova i 8 asistencija, dobar je bio i Duncan Robinson sa 26 poena.

LA Lakersi su izjednačili u polufinalu Zapada nakon što su pobijedili Houston Rocketse rezultatom 117:109 i sada je rezultat 1:1 u seriji.

Lakersi su prvi period dobili sa 16 razlike (36:20), ekipa iz Teksasa se u nastavku meča postepeno vraćala, u trećem periodu uspjela je i povesti 86:89, ali LeBron James i društvo su bili bolji kad se rezultat lomio.

James je na kraju meč završio sa 28 poena i 11 skokova, a za triple-double mu je falilia jedna asistencija. Odličan sa 34 poena bio je i Anthony Davis. Kod Rocketska sasvim očekivano sa 27 poena najefikasniji je bio James Harden.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.