x

Calvin Klein predstavio novu pristupačnu liniju odjeće

Otkako je prije dvije godine imenovan kreativnim direktorom američkog brenda, dizajner Raf Simons ima pune ruke posla. Osim što je na modne piste doveo liniju Calvin Klein 205W39NYC, za billboard kampanje odjeće i donjeg rublja angažovao neke od najvećih zvijezda današnjice te u sklopu Jeans linije predstavio komade s djelima umjetnika Andyja Warhola, u idućih mjesec dana predstaviće čitavu kolekciju nove pristupačne linije Calvin Klein Jeans Est. 1978.

To znači da ćemo po cijenama od oko 60 dolara za T-shirt moći kupiti komade s potpisom belgijskog genijalca koje će biti dostupne široj publici. Ta će se linija po cjenovnom rangu naći negdje između CK Jeans (koju bez obzira na ovu novost neće ugasiti) i 205W39NYC, a u sklopu nje moći će se kupiti farmerice, jakne, ruksaci, dukserice i majice s kratkim rukavima.


Svi nostalgični komadi inspirisani su naslijeđem brenda, ali i streetwear kulturom koja i dalje doživljava svoj boom.


Nema sumnje kako će milenijalci jedva dočekati da zgrabe koji komad iz ove pristupačne linije, pogotovo nakon što je za prvih nekoliko modela Raf Simons odlučio iskoristiti kultnu kampanju brenda u kojoj je učestvovala mlada Brooke Shields iz 1980. godine.


Njena je silueta iz kampanje poslužila za stvaranje grafičkog printa kojima su ukrašene uniseks majice s dugim rukavima, farmerke i šilterice, a osim toga predstavljena i majica s novom verzijom logotipa brenda na kojoj je umjesto slova CK istaknuta riječ OK.



(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.