x

Castagna Milano predstavio svoju verziju električnog Fiata 500

Nakon što se uhvatio u koštac sa Fiatom Topolinom, italijanski proizvođač karoserija Castagna Milano ponovio je transformacije koje su izvršene na četvorociklu na njegovom starijem bratu po imenu 500 electric.

Ovaj drugi postaje automobil za plažu i oživljava mit o Jollyju iz pedesetih.

Sedam decenija nakon što je Fiat 500 Jolly, koji je pripremio proizvođač karoserija Ghia, ugledao svjetlo dana, Castagna Milano je upravo predstavio novu verziju "500 za plažu" na obali jezera Komo u Italiji.

Milanski proizvođač karoserija je stoga "ošišao" krov "petstotke" kako bi omogućio putnicima da uživaju u vožnji sa vjetrom u kosi.

Stručnjak u toj oblasti, ovu vrstu posla je već obavljao 2008. godine sa Fiatom 500 Tender 2, zatim na fazi 2 gradskog automobila prethodne generacije 2015. godine.

Kao i obično, proizvođač karoserija je dizajnirao potpuno otvoreno vozilo, bez krova, vrata ili prtljažnika. Udaru brusilice je odoljelo samo vetrobransko staklo.

Rol barovi su postavljeni iznad jedina dva preostala sjedišta, porijeklom iz BMW-a, kako bi se ojačala struktura karoserije.

Sjedišta i nasloni su presvučeni "ekološkom" kožom i nautičkom tkaninom, dizajnirani da izdrže visoke temperature.

Takođe će moći da oslone ruke na sjajne ukrase od mahagonija, preuzete iz svijeta jahti. Pozadi, klupa je stoga uklonjena kako bi se oslobodilo više prostora za teret.

Međutim, ništa se ne mijenja ispod haube. Ovaj model za plažu stoga može biti opremljen električnom jedinicom od 95 KS povezanom sa baterijom od 23,8 kWh, ili motorom od 118 KS u kombinaciji sa baterijom od 42 kWh. U zavisnosti od konfiguracije, domet Fiata 500 varira između 190 i 320 km po ciklusu WLTP. Za sada je dizajniran samo jedan primjerak, ali karoserista ne zatvara vrata maloserijskoj proizvodnji ako su kupci zainteresovani. Međutim, cijena nije objavljena, prenosi AutoRepublika.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.