x

A1 liga za košarkaše, 1.kolo

Čelik u Areni prejak za Brčko

Košarkaši Čelika na otvaranju nove sezone u A1 ligi za košarkaše slavili su visoku pobjedu nad ekipom Brčko Distrikt rezultatom 112:85.

Finalista prvenstva u prošloj sezoni zadržao je kostur ekipe, te se pojačao s par provjerenih košarkaša, tako da nema sumnje da će i ove sezone igrati važnu ulogu u A1 ligi. S druge strane ekipe Brčkog novajlija je u A1 ligi, te im je cilj ove sezone osigurati opstanak u ligi.


Utakmicu su dobro otvorili gosti, koji su vodili cijelu prvu četvrtinu, nakon prvih 10. minuta utakmice, bilo je 24:26 za goste. U drugoj četvrtini Zeničani su se uozbiljili, te ubacili u brzinu više, zahvaljujući sjajnim Avdibegoviću i Podojku u napadu, te Varupi u odbrani na kraju druge četvrtine rezultat na semaforu bio je 60:44.


Nakon odmora, u trećem periodu Čelik je igrao još bolje i efikasnije, te je prednost domaćina rasla iz minute u minutu. Gosti nisu mogli trkački parirati domaćinu, tako da je rezultat nakon tri četvrtine glasio 93:64. Koliko je nadmoćna ekipa Čelika bila u ovoj utakmici, dovoljno govori podatak da su svi igrači domaće ekipe upisali poene. Na kraju utakmice bilo je uvjerljivih 112:85 (24:26, 36:18, 33:20, 19:21)


Kada su u pitanju najbolji pojedinci u ekipi Čelika, Anes Podojak postigao je 22, Armin Avdibegović 15, dok su Imran Porča i Adi Bambur dodali 14 poena. U redovima gostiju jedini raspoloženi za igru bili su Igor Stevanović s 24, te Mirnes Islamović s 23 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.