x

Četiri tradicije u vezi sa vjenčanjem koje možete da preskočite

Kada zakažete taj svoj veliki dan, naći ćete se pred jednim vrlo nezahvalnim pitanjem "koje tradicije odabrati, a koje preskočiti prilikom vjenčanja?"

Od kulture do kulture postoji na desetine, pa i stotine običaja koji na leđa nove mlade stavljaju težak zadatak. Naime, kraj svih tradicija koje vaši i njegovi roditelji očekuju da ispoštujete, pravo je iznenađenje da mlade ovih dana imaju ikakvog udjela u svom vjenčanju.

Međutim, zaista ne bi trebalo da se trudite da ugodite svima, jer ćete duž puta izgubiti sebe i nećete znati šta je to što se vama lično dopada.

Tradicije koje ne morate da poštujete na vjenčanju:


Nešto staro, nešto novo

Svi znamo za ovu tradiciju, koja je čini se stara koliko i vreme. Dok birate šta ćete obući za svoje vjenčanje, običaj je da na sebi imate nešto staro i nešto novo. Vaša vjenčanica je jedan od najvažnijih detalja na vašem vjenčanju. Bez obzira da li birate belu haljinu, skrojeni smoking ili lepršavu cvijetnu suknju i top, ona bi trebalo da predstavlja vas u svakom pogledu, kao i detalji koji idu uz nju. Dakle, ako ne možete da u cijelu priču uklopite nešto novo i nešto staro, ne očajavajte, jer to nije toliko važno. Ako biste radije nosili ogrlicu koju vam je vjerenik poklonio, nego stare bisere koje su nasljeđe vaše porodice, uradite tako.

Nešto plavo

Priča iza ovog običaja je sledeća: nastala je u vrijeme kada je kraljica Viktorija bila na prestolu i glasila je "nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno, nešto plavo i srebrnih 6 penija u njenoj cipeli". Plava je odabrana kao Bogorodičina boja i simbol čistoće, a 6 penija je mladoženja trebalo da priloži da bi dokazao da je finansijski siguran. Međutim, šanse su da ništa od ovog nije relevantno za vas. Ako plava jednostavno nije vaša nijansa, nemojte sebe osuditi na to da nosite plavu podvezicu samo zbog ovog običaja.


Bijela boja vjenčanice

Iako niko ne poriče ljepotu bijelih vjenčanica tradicionalnog kroja, one definitivno više nisu standard. Sve je počelo zamjenom bijele boje, krem varijantama i nijansom slonove kosti, da bi danas imali vjenčanice u gotovo svim bojama duge. Zamislite samo sve te predivne pink, ružičaste, crvene, pa čak i plave i zelene vjenčanice. Takođe, nije iznenađujuće da se mlada pojavi u crnoj haljini na svom vjenčanju, kao i da pritom izgleda vrlo elegantno. Dakle, ako sebe nikad niste zamišljali u bijelom, zaista nema smisla da poštujete taj običaj.

Odvojeno provedena noć prije vjenčanja

Ovo je zaista sulud običaj naročito ako već živite sa svojim budućim suprugom. Noć prije vjenčanja je definitivno ona kada ćete biti nestrpljivi i na iglama, pa je zaista poželjno da kraj sebe imate nekog s kim možete lakše da podnesete svu neizvijesnost koja vas očekuje sutra. Mnogo će vam lakše biti da zaspite kraj voljene osobe, nego sami dok je on u svojoj momačkoj sobi kod roditelja. Ova tradicija je definitivno za preskakanje.


(Večernje novosti)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Bio sam toliko depresivan kad me ljubavnica ostavila zbog drugog tipa nakon što smo hodali pet godina, pokušao sam je moliti da mi se vrati, odbila je i rekla da više ne osjeća ništa prema meni. nakon sve ljubavi koju smo dijelili u prošlosti, nisam mogao zamisliti svoj život bez nje, jer je moja ljubav prema njoj bila neprocjenjiva za razmjenjivati ​​iz bilo kojeg razloga, jednog dana dok sam pregledavao internet vidio sam komentar kako on ima moć vratiti bivšeg ljubavnika i odlučila sam se pokušati uvjeriti kontaktirajući ga i odmah sam to učinila, odgovorio je i objasnila sam kroz što prolazi i rekao je da je drugi tip upotrijebio vudu čaroliju na njoj zbog čega me ostavila zbog njega usprkos mojoj brizi za nju i obećanju da će mi pomoći da vratim svog ljubavnika, a također će mi pomoći da ga začaram da mi više ne može uzvratiti udarac, za manje od tri dana jedan čovjek je upucan od strane nepoznatih muškaraca na Floridi iu roku od 48 sati moja je djevojka bila u mojoj kući čekajući da se vratim s posla, a kad sam se vratio, počela je moliti, govoreći da joj je žao što nikada nije znala što ju je snašlo. hvala dr. apata na pomoći. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected] Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected] Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected] Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744