x

CFMOTO napada sport touring kategoriju

Kako otkrivaju međunarodni "auto-špijunski" kanali, oblik motocikla koji će nositi ovaj novi motor od CFMOTO firme je već dizajniran, a dodaje se da će oni krenuti u napad na sport touring kategoriju.

Po njihovom informacijama ovo su renderi tog novog modela.

Po renderima se može zaključiti da će to biti sport touring motocikl visoke klase poput MV Agusta Turismo Veloce, Yamaha Tracer 900, Kawasaki Versys 1000 i slično.

Zapravo, dizajn ovog novog CFMOTO modela prije svega veoma podsjeća na Turismo Veloce. Podsjetimo se da KTM distribuira CFMOTO u nekoliko evropskih zemalja među kojima je i Španija, kao i da je austrijska kuća vlasnik dijela imovine MV Agusta. Tako da ovakva vrsta saradnje italijanske i kineske kompanije nije uopšte nemoguća.

Prema do sada dostupnim informacijama, očekuje se da CFMOTO uskoro predstavi svoj novi model iz sport touring segmenta sa trocilindričnim agregatom zapremine između 675 i 800 kubika.

Čekamo više informacija, prije svega zvaničnih direktno iz fabrike CFMOTO, ali jedno je sigurno CFMOTO priprema ima cilj da pokrije svaku klasu koja vam padne na pamet, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.