x

JOKIĆEVI NAGETSI

Cijeli tim se žalio na njega: Denver se riješio problematičnog igrača

Kako prenose američki mediji, vrlo rado su se u Denveru riješili mladog Bounsa Hajlanda, koji je pravio probleme treneru i saigračima


Bouns Hajland (Bones Hyland) više nije član Denver Nagetsa, a čini se da su iz uprave Nagetsa jedva čekali da ga se riješe.

Ova odluka nije iznenadila nikoga, s obzirom da je na to utjecaj imao i trener Majk Meloun (Mike Malone), a dosta se špekuliše u američkim medijima da je upravo on imao svoje prste u tome.

22-godišnjak nije igrao za tim od 31. januara, pa se dalo naslutiti šta ga čeka.

Odluka nije bila teška

O tome koliko su željeli da ga se riješe, nekada jako cijenjenog igrača, su dali za samo dva pika druge runde.

Najveći problem je predstavljalo ponašanje mladog Bounsa, koji je često pravio probleme u svlačionici i nije mogao da pronađe zajednički jezik sa trenerom ekipe iz Kolorada.

Meloun je napravio od ekipe to što su oni danas, a trenutno su druga najbolja ekipa lige, te to ne čudi zašto je on zaštićen. Jedino bi ga možda ozbiljan sukob sa Nikolom Jokićem mogao skloniti sa te pozicije.

Niko ne želi probleme u raju, a pogotovo kada je ekipa dobro uigrana i spremna za najviše ciljeve.

O odnosu Melouna i Hajlanda dosta govori i snimak koji kruži društvenim mrežama.

Svađa s trenerom

- To je bio samo razgovor igrača i trenera, žestina trenutka. Osjećam da može da razgovara sa mnom, ali da i ja mogu sa njim podijeliti svoje emocije. Čini mi se da mnogo igrača i trenera nemaju to. Mnogo trenera samo pusti igrače da se ispušu ako se slome ili nešto tako. Činjenica je da je trener došao do mene, to mnogo cijenim – kazao je 22-godišnji američki košarkaš.


Svima je jasno da to nije baš tako i da je Hajland samo naučio napamet riječi PR službe Denvera.

- To nije ništa lično, ja gledam na to na drugi način. Ako te ja treniram i računam na tebe, to je zato što te volim i što brinem za tebe. Da se ne brinem za tebe, ako ne misliš da to možeš da uradiš samo bih rekao kako nisi sposoban i da odustajemo od tebe – istakao je Meloun

Dao je američki stručnjak nekoliko šansi 22-godišnjaku, ali ništa nije urodilo plodom.

Nepopravljivo ponašanje

Trudili su se na sve načine da ga trgnu, a u jednom momentu su stariji igrači morali da se žale upravi, pisao je Denverpost.

Na jedno gostovanje Hajland je umjesto čarterom, išao komercijalnim letom, ali ni to nije utjecalo na njega. O ovom incidentu se brzo pročulo, iako su probali to zataškati.

Bouns Hajland je u ovoj sezoni odigrao 42 utakmice, a prosječno je bilježio 12 poena u 19 minuta provedenih na parketu.

Ipak nije bio na zadovoljavajućem nivou kada je to bilo potrebno i kada se to sabere sa problematičnim ponašanjem, idealan scenario je bio da ga pošalju u drugu ekipu.

Sada Nikola Jokić i njegovi Nagetsi mogu nastaviti da koračaju prema šampionskom prvenstvu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.