x

Citroen

Citroen C3 Aircross – uskoro stiže druga generacija

Citroen C3 Aircross je model, koji je u ponudi slavnog francuskog proizvođača još od 2017. godine, pa smo ga imali priliku testirati tokom 2018. godine.

U Citroenu, pod okriljem Stellantisa su odlučili da ovom modelu produže život, pa zbog toga pripremaju drugu modelsku generaciju, koja će, kako navode nezvanični izvori, koristiti prilagođenu CMP platform, te obnovljenu ponudu pogonskih agregata, uključujući i električni model na e-CMP platformi.


Uobičajeno je da jedna modelska generacija ima vijek od oko 7 godina, što bi moglo/trebalo značiti da će novi C3 Aircross biti predstavljen ove godine, te da će biti tržišno dostupan tokom 2024.


Da će ovakav plan biti ispoštovan, potvrđuju najnovije špijunske fotografije budućeg Citroena C3 Aircross, snimljene na sjeveru Švedske, u surovim zimskim uslovima.


Iako je testni prototip zaštićen kamuflažnim folijama, vidljivo je da će imati izraženije blatobrane, te da će biti nešto veći od prethodnika. Drugačije rečeno, novi C3 Aircross će biti više SUV, nego MPV, što i jeste namjera proizvođača, da model smjesti u trenutno veoma tražen segment subkompaktnih crossovera.

Sigurno je da će novi C3 Aircross biti duži od 4.154 mm, koliko je dug aktuelni model, ali i sigurno kraći od većeg C5 Aircrossa ,koji u dužinu mjeri 4.500 mm.


Testni prototip pokreće motor SUS, što je vidljivo po izduvnom sistemu smještenom ispod stražnjeg branika, a njegovu električnu verziju će gotovo sigurno pokretati Stellantisov elektromotor M3 sa 115 kW i 260 Nm obrtnog momenta, koji pokreće Jeep Avenger, evropski automobil godine.


Izvor: automobili.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.