x

PAO I HUNGARORING

Civic Type R stigao do najboljeg vremena i na petoj evropskoj stazi

U Hondi mogu odahnuti jer su posljednjim rezultatom koji je Jenson Button ostvario na stazi Hungaroring uspješno završili misiju "Type R Challenge" čiji je cilj bio ostvariti najbolje vrijeme kruga na pet evropskih staza produkcijskim Civicom Type R čiji dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor razvija 320 konjskih snaga.

Nakon rekordnih vremena kruga koje su vozači Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri, Bertrand Baguette i Matt Neal ostvarili na stazama Estoril (Portugal), Magny Cours (Francuska), Spa Francorchamps (Belgija) i Silverstone (Velika Britanija), bivši vozač Formule 1 Jenson Button krug na Hungaroringu zatvorio je za 2 minute i 10.19 sekundi, što je najbolje vrijeme koje je ostvario produkcijski automobil s pogonom preko prednje osovine.


"Došli smo na Hungaroring, gdje sam 2006. godine s Hondom zabilježio svoju prvu pobjedu u Formuli 1, da ostvarimo najbolje vrijeme u kategoriji produkcijskih automobila s prednjim pogonom. Uspjeli smo i veoma sam sretan zbog toga“, rekao je Button čije su besprijekorne putanje iza upravljača izvanrednog Civica Type R zabilježene kamerom iz kabine.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.