x

Crna statistika u Španiji: Za jedan dan od koronavirusa umrlo 838 ljudi!

Od posljedica zaraze koronavirusom, u Španiji je zabilježeno 838 smrtnih slučajeva u jednom danu, čime je ukupan broj preminulih od koronavirusa povećan na 6.528, objavilo je Ministarstvo zdravstva te zemlje.

Povećan je i broj novozaraženih u odnosu na prethodni dan, pa je do sada ukupno potvrđeno 78.797 slučajeva oboljenja Covid-19. Registrovano je 6.549 novih slučajeva u jednom danu. U Španiji se na odjeljenjima intenzivne njege nalazi gotovo pet hiljada ljudi. Iz resornog ministarstva su istakli da se preko 14 hiljada ljudi oporavilo.


Španija je druga najteže pogođena zemlja pandemijom koronavirusa po broju smrtnih slučajeva, poslije Italije u kojoj je preminulo više od 10.000 ljudi.

Premijer Pedro Sanchez u televizijskom obraćanju najavio je da svi radnici moraju ostati kod kuće dvije sedmice, što je najnovija vladina mjera u borbi protiv koronavirusa.

Rekao je da će radnici dobiti uobičajene plaće, ali da će kasnije morati nadoknaditi izgubljene sate. Mjera bi trajala od 30. marta do 9. aprila.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.