x

Dacia Sandero ponovo najprodavaniji automobil u Evropi

Pristupačni Dacia Sandero je ponovo zauzeo vodeću poziciju na prodajnoj ljestvici automobila na evropskom tržištu.


Model rumunske marke je uspio da se za sedam mjeseci ove godine nametne kao najprodavaniji automobil ispred modela kao što su Tesla Model Y i Volkswagen T-Roc.

U posljednje vrijeme je postalo uobičajeno da su Dacijini modeli na prvim mjestima po prodaji automobila na Starom kontinentu. Zaključno sa julom model Sandero je ponovo preuzeo vodeću poziciju na ukupnoj lestvici najprodavanijih automobila u Evropi. Od početka 2023. do kraja jula Sandero je prodat u 131.600 primjeraka, prema podacima koje donosi publikacija Profit.

Naime, pristupačni rumunski bestseler je nadmašio čak Tesla Model Y, koji je kratko vrijeme uživao prvo mjesto na prodajnoj ljestvici u Evropi. Američki električar u periodu od sedam mjeseci prodat je u 122.400 primeraka, ali je u julu doživeo kolaps. Među prva tri u ukupnom poretku nakon prvih 7 meseci našao se Volkswagen T-Roc sa 120.600 prodatih primjeraka.

Iza njih, poredak prvih 10 upotpunili su sledeći modeli: Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Golf, Toyota Yaris Cross i Dacia Duster.

Što se julske prodaje tiče, prvo mjesto zauzeo je odlični Volkswagen T-Roc sa 16.900 prodatih primjeraka. Njemački crossover je bio najtraženiji model ispred Sandera sa 15.300, dok je Tesla Y završio na 21. mjestu sa ispodprosečnih 9.800 isporuka. Međutim, kada se gleda kumulativna prodaja za sedam mjeseci 2023. ne iznenađuje što je Sandero novi-stari lider tržišta.

(b92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.