x

pjevač ponovo u dugovima

Darku Laziću zatvor za petama: Advokat Ane Sević otkrio sve detalje plaćanja alimentacije!

Pjevač Darko Lazić više puta je isticao kako nema nikakva dugovanja prema bivšoj supruzi Ani Sević. Međutim, sada je njen advokat ispričao da je folker od marta ove godine prestao da plaća alimentaciju.

Naime, kako navodi Sevićkin advokat, Miša Petrovski, Lazić nije govorio istinu kada je govorio da je redovno uplaćivao novac.

- Lazić je bio dužan velik cifru za alimentaciju i mi smo podnijeli zahtjev za izvršenje naplate, te je podnijeta i krivična prijava. On je u međuvremenu platio veći dio alimentacije sa kojim je kasnio i tu se zatvorilo njegovo dugovanje na mart mjesec ove godine. Međutim, sada ima novo dugovanje, jer je od marta prošlo osam mjeseci, a on nije uplaćivao ni dinara. Njegovo zaduženje je da mjesečno plaća 50 hiljada dinara, što znači da trenutno duguje 400 hiljada dinara, zaključno sa oktobrom mjesecom - rekao je Petrovski.


Kako Sevićkin pravni zastupnik tvrdi, oni nisu upoznati da li su izvršitelji bili na Lazićevoj adresi.

- Da li je bilo popisa to mi ne znamo, već samo nadležne službe. Oni nas samo obavještavaju da li je bila uplata ili ne, što ovoga puta nije slučaj. Za sve ostalo se pitaju sud i tužilac, to je u njihovoj nadležnosti, mi smo prosto od početka podnijeli izvršnu presudu koju pokušavamo da naplatimo - ističe advokat Petrovski.


Ukoliko nastavi da izbjegava plaćanje alimentacije, Lazić bi navodno između ostalog mogao da završi iza rešetaka.

- Neplaćanje alimentacije predstavlja krivično djelo, koje se goni po službenoj dužnosti. Tako treba imati na umu da je nedavanje izdržavanja krivično djelo za koje je u osnovnom obliku zaprijećena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do dvije godine. Ovo krivično djelo se inače goni po službenoj dužnosti, a u presudi kojom se okrivljeni oglašava krivim sud može naložiti isplatu svih zaostalih alimentacionih obaveza i buduće redovno davanje izdržavanja, pod prijetnjom kažnjavanja. Prema tome nadležni sud će odlučivati da li će podnositi i pokretati postupak, to je u nadležnosti tužioca i mi ne možemo da ulazimo u postupanje. Sve zavisi od procjene sudije - objašnjava Anin advokat Miša Petrovski.

.

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.