x

Ostaje na Old Traffordu

David de Gea potpisuje ugovor vrijedan 100 miliona funti sa Unitedom

Španski golman David de Gea definitivno je odlučio potpisati novi ugovor sa Manchester Unitedom.

Fantastični čuvar mreže Crvenih đavola sa Old Trafforda ugovorom je vezan još godinu i po, ali je, prema tvrdnjama engleskih medija, dogovorio apsolutno sve detalje oko novog ugovora sa Unitedom.

Novi ugovor će biti zaista ogroman. Biće to petogodišnji produžetak saradnje vrijedan čak 100 miliona funti, pa će tako De Gea zarađivati čak 400.000 funti na sedmičnom nivou.

Ovim potpisom De Gea će postati deveti najplaćeniji fudbaler u svijetu fudbala, a interesantno je da će španski čuvar mreže biti četvrti igrač koji je produžio sa Unitedom.

Danas je saradnju sa ekipom produžio Phil Jones, a ranije su to napravili Chris Smalling i Anthony Martial. Interesantno je svakako da je De Gea krajem prošle godine produžio ugovor za godinu dana i zato je za klub vezan do 2020. godine.

Podsjetimo, španski čuvar mreže je na Old Trafford stigao na ljeto 2011. godine iz Atletico Madrida i od tada je postao jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman svijeta.

Inače, za njegove usluge je godinama bio zainteresovan Real Madrid, ali španski klub je na kraju doveo Belgijanca Thibauta Courtoisa i tada je postalo jasno da od De Gee neće biti ništa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.