x

Premijer liga bih

Dedić donio pobjedu Čeliku protiv Željezničara u derbiju kola

Nogometaši Čelika su u derbiju drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenici savladali Željezničar rezultatom 1:0.

Već u 6. minuti vidjeli smo prvi zicer na susretu. Nakon katastrofalne greške Blagojevića Okić je izašao sam na Kjosevskog, šutirao je po zemlji, ali je golman Plavih sjajno nogom zaustavio njegov udarac i spasio siguran pogodak.


Potom je uslijedio mirniji period igre, a u 29. minuti Blagojević je šutirao sa 25 metara, no slabo i pravo u Dujkovića.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Čelik je imao još jednu veliku priliku, no grešku Pavića nije iskoristio Salčinović. Tačnije, Pavić i Kjosevski su zajedničkim snagama zaustavili pokušaje ponajboljeg igrača Čelika.


Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je Željo. U 52. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca Rodin je ostao sam na deset metara od gola domaćina i šutirao glavom, Dujković krajnjim naporom odbija loptu do Bakrača koji nije uspio poslati loptu u gol sa samo dva metra.

Dvadeset minuta kasnije Čurjurić je pokušao sa 30-ak metara, ali je lopta otišla preko gola.


Čelik je svoju jedinu pravu priliku u drugom poluvremenu krunisao pogotkom u 82. minuti. Nakon duge lopte Okić je dobio zračni duel protiv rezerviste Šehića i potom je asistirao Dediću koji sa desetak metara matira Kjosevskog za tri boda zeničke ekipe.

Do kraja susreta Željezničar je svim silama pokušao stići do izjednačenja, ali su Zeničani izdržali i zabilježili prvi trijumf ove sezone.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.