x

TEME ZA PISANI RAD IZ SRPSKOG JEZIKA

Dijete upravo dobilo od profesora u Viber grupi, ja sam u šoku: Otac objavom zapalio Srbiju! Pa je li ovo tema za pismeni?

Jedan otac objavio je na društvenoj mreži Tviter teme za pisani rad iz srpskog jezika koje je njegovo dijete dobilo u školi.

Naime, samo dan nakon tri samoub.stva mladih u Beogradu, jedna od tema na koju bi trebalo da piše dijete koje ide u drugi razred srednje škole je "Samoubi.stvo - herojski čin ili kukavičluk". Još tri koje su se našle na spisku su i "Želim da zaboravim", "Niko mene ne razumije", "Moja ljubavna priča".

Roditelj koji je objavio ovo bio je šokiran izborom tema.


- Kao prosvjetni radnik jeza me podilazi da među učenicima ima djece koja pomišljaju na samoub.stvo. Provlačim kroz lekcije kako prevazići probleme. Većina roditelja nije svjesna koliko tužne, depresivne i nesrećne djece imamo. Jutros u vijestima da troje izvršilo samoub.stvo - jedan je od komentara.

Ipak bilo je onih koji su razumjeli ovakav prijedlog tema.


- Teme smišlja i predlaže profesor, niko drugi ih ne određuje. Pretpostavljam da mu je namjera bila, da zbog učestalosti, provjeri stav klinaca, pa da eventualno otvori takvu temu za razgovor sa psihologom, da se djeluje preventivno.

Podsjetimo, sinoć oko 19 časova u Batajnici, u pomoćnom objektu, pronađena je mrtva maloljetna ženska osoba obješena o gredu. Samo sat vremena kasnije, oko 20 časova, u svojoj kući u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, muškarac star 25 godina, iz karabina je ispalio sebi projektil u predjelu glave. Treća tragedija dogodila se juče kada je djevojka (20) Lj. K. pala sa krova zgrade u Ulici Knez Danilovoj broj 12 u Beogradu. Davala je znake života, ali je preminula u Urgentnom centru.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.