x

us open

Đoković i Zverev teže od očekivanog do osmine finale, ispala prva teniserka svijeta

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala US Opena nakon što je poslije duge troiposatne borbe savladao Japanca Keija Nishikorija sa 3:1 u setovima (6:7, 6:3, 6:3, 6:2).

Iako se očekivala glatka pobjeda najboljeg tenisera svijeta, Nishikori je odigrao sjajan meč i namučio je Đokovića. Japanac je u tiebreaku osvojio prvi set, a u drugom je viđena velika borba.

Đoković je napravio rani break, ali je potom spašavao čak sedam break lopti i sa 6:3 je ipak uspio poravnati u setovima na 1:1.


Nishikori se držao još u trećem setu, ali nije mogao ozbiljnije ugroziti Đokovića koji je ipak sa 6:3 i 6:2 završio posao i prošao dalje, a njegov naredni rival bit će mladi 20-godišnji Amerikanac Jenson Brooksby koji je 99. igrač na ATP listi.

Iznenađenje je napravio Lloyd Harris koji je sa 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:4) izbacio Kanađanina Dennisa Shapovalova, dok se olimpijski šampion Alexander Zverev dosta mučio sa Jackom Sockom i prošao je tek nakon predaje Amerikanca.


Do tada je vodio s 2:1 u setovima (3:6, 6:2, 6:3) i imao je vodstvo 2:1 u četvrtom setu.

U konkurenciji dama ispala je prva teniserka svijeta Kanađanka Ashleigh Barty koju je iznenađujuće savladala Amerikanka Shelby Rogers 2:1 u setovima (6:2, 1:6, 7:6). Dalje je prošla i olimpijska pobjednica Švicarka Belinda Benčić nadigravši Jessicu Pegulu sa 2:0 (6:2, 6:4).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.