x

3. KOLO US OPENA

Đoković poslije meča: Neću da lažem, imao sam razgovor sa sobom u ogledalu

Morao sam da se natjeram da dignem sebe, da vjerujem u sebe, rekao je Đoković

Poslije nevjerovatnog preokreta, pet setova i skoro četiri sata na terenu, Novak Đoković je pobijedio Lasla Đerea u 3. kolu US Opena.

Vodio je Đere sa 2:0 u setovima, Nole je potom otišao u toalet na pauzu, da bi po povratku nazad izgledao potpuno drugačije.

- Neću da lažem, imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut. Mislio sam šta bi trebalo učiniti. Morao sam da se natjeram da dignem sebe, da vjerujem u sebe. Dešavalo mi se slično i ranije, nekoliko puta nisam uspio, ali večeras jesam - rekao je Novak poslije meča i dodao:

- Nevjerovatno. Skoro je dva sata ovdje, toliko je ljudi ostalo. Hvala vam mnogo. Toliko ste nas podržavali obojicu. Nadam se da ste uživali u ovom šou. Jedan od najtežih mečeva u ovoj i posljednjih nekoliko godina. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao.

Nastavio je Novak da priča o meču, kao i o umoru.

- Ako se umorio, on to nije pokazivao. Igrao je bolje u petom setu, bolje nego treći i četvrti. Disao mi je za vrat, prijetio brejkom, igrao zaista veoma dobro. U ovakvim uslovima odskok je nešto niži. Uslovi su nešto sporiji ove godine. Bilo mi je teško da nađem rješenje, svi aspekti igre su bili teški, ali nije išlo od početka. U trećem setu sam se podigao. Hvala svima koji su me podigli i bodrili me. Napravio sam još jedan brejk, pa sam shvatio da imam šansu da nastavim. Zaigrao sam agresivnije. Njegove igre nisu bile kao u prva dva seta, ali nisam se predavao do posljednjeg udarca.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.