x

DVA VELIKANA

Đoković se javio Dončiću iz Australije: Auuuu brate! Svaka čast!

Luka je na ovom meču postigao okruglo 60 poena, uz 21 skok i deset asistencija, te tako postao prvi u historiji koji je ostvario tripl-dabl sa 60 ili više poena i 20 ili više skokova

Dalas Maveriksi u čudesnoj utakmici pobijedili su na domaćem terenu Njujork Nikse poslije produžetaka - 126:121.

Baš tim riječima. Čudo je na ovom meču napravio Dalas, kao i Luka Dončić. Tokom skoro cijele utakmice vodili su Niksi, često i dvocifrenom razlikom, a devet poena prednosti imali su na 30 sekundi do kraja. Ipak, ekipa Džejsona Kida nekako je uspjela da se vrati.

Luka je na ovom meču postigao okruglo 60 poena, uz 21 skok i deset asistencija, te tako postao prvi u historiji koji je ostvario tripl-dabl sa 60 ili više poena i 20 ili više skokova. Također, postao je i najmlađi ikada koji je prebacio 50 poena uz tripl-dabl.


Nedugo nakon meča, stigla je čestitka od Novaka Đokovića.

- Auuuu brate! Svaka čast, napisao je kratko Đoković.

Uz sve to, on je Dalasu donio još jedno veliko dostignuće. Naime, niko u posljednjih 20 godina na tačno 13.884 meča nije uspio da pobijedi utakmicu nakon što je na bar 35 sekundi do kraja gubio bar devet razlike. Do današnjeg čuda.

Više od 47 minuta djelovalo je da će Slovenac i njegov tim, uprkos njegovoj sjajnoj utakmici, zabilježiti još jedan poraz.

Kada se u obzir uzme da je na 33.9 sekundi do kraja meča Đus Mekbrajd pogodio slobodna bacanja za 112-103, šanse Maveriksa bile su nikakve.

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.