x

nba

Double-double učinak Nurkića u pobjedi Portlanda, Musa igrao i postigao četiri poena

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je još jednu odličnu utakmicu na NBA parketima, a on je u pobjedi Portlanda protiv Minnesote rezultatom 111:81 bio najefikasniji igrač svoje ekipe s 19 ubačenih poena. Četiri poena postigao je i Džanan Musa u pobjedi Brooklyna.

Portland je već u prvom poluvremenu faktički riješio pitanje pobjednika. Nakon prve četvrtine Trail Blazersi su imali prednost od tri poena razlike (30:27), da bi do poluvremena ona porasla čak na 16 poena (61:45) i bilo je jasno da će se Timberwolvesi teško vratiti u meč.

Portland je pobjedu potvrdio dobrom igrom i u trećoj četvrtini nakon koje su imali 28 poena prednosti (92:64) te su meč mirno priveli kraju i na kraju su slavili rezultatom 111:81.

Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je za nešto više od 22 minute na terenu postigao 19 poena, a double-double učinak krunisao je sa 12 skokova. Nurkić je imao šut iz igre 8-11, ubacio je tri od četiri slobodna bacanja, uz jedan promašen šut za tri poena.

Sigurnu pobjedu na domaćem terenu upisao je i Brooklyn koji je rezultatom 122:97 bio bolji od Philadelphije. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Netsi postigli čak 41 poen, 13 više od gostiju, što im je dalo sasvim dovoljnu zalihu za miran finiš meča. Najefikasniji igrači u pobjedi Brooklyna bili su Hollis-Jefferson i Russell koji su ubacili po 21 poen, dok je Simmons na drugoj strani ubacio 20.

Bh. košarkaš Džanan Musa dobio je priliku za igru u ovom meču, a on je za nešto više od tri mintue postigao četiri poena.


(Klix)

KOMENTARI
2

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail. com ) oder rufen Sie / WhatsApp +234 810 410 2662
Dobrodošli na najbolji seks sajt za Upoznavanje = = > www.Sweetsex.top