x

Doživotna kazna zatvora za maloljetnog ubicu: Tinejdžer u školi u Mičigenu usmrtio četiri učenika

Sudija Kvame Rou odbio je molbe advokata odbrane Polet Mičel Loftin za kraću kaznu sedamnaestogodišnjem tinejdžeru.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Tinejdžer iz Mičigena Itan Krambli osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora jer je ubio četiri učenika i ranio šest učenika i profesora u srednjoj školi u Oksfordu 2021. godine.

Sudija Kvame Rou odbio je molbe advokata odbrane Polet Mičel Loftin za kraću kaznu sedamnaestogodišnjem tinejdžeru i obezbijedio da on, kako javlja AP, ne dobije priliku da zatraži uslovnu kaznu.

Više od 20 izjava porodica

Sudija je odluku donio poslije više od 20 izjava porodica preminulih i preživjelih koji su govorili o tome kako je tragedija uticala na njih.

- Moje akcije bile su ono što sam izabrao.

Nisam mogao da se zaustavim.

Ja sam stvarno loša osoba.

Uradio sam strašne stvari - rekao je prije izricanja presude Krambli, koji je u vrijeme napada imao 15 godina.

Krambli, koji se izjasnio krivim po 24 tačke optužnice, uključujući ubistvo prvog stepena i terorizam, rekao je da mu je žao i obećao da će se promijeniti dok bude iza rešetaka.

Roditelji maloljetnog napadača, Dženifer i Džejms Krambli, također se nalaze u okružnom zatvoru, gdje čekaju suđenje po optužbi za ubistvo iz nehata, jer su pištolj učinili dostupnim i zato što su zanemarili mentalno zdravlje djeteta, navodi AP.

Na dan pucnjave niko nije provjerio njegov ruksak

Krambli i njegovi roditelji sastali su se sa školskim osobljem na dan pucnjave nakon što je učitelj primijetio nasilne crteže, ali niko tada nije provjerio njegov ruksak u kome se nalazio pištolj.

Tokom suđenja iznijeto je da je maloljetni napadač u svom dnevniku pisao o svojoj želji da gleda učenike kako pate, ali i o vjerovatnoći da će život provesti u zatvoru, dok je dan uoči pucnjave u školi, snimio video u kojem je iznio svoje namere.

"Sistem zakazao na svim nivoima"

On je uoči pucnjave snimio video na kojem je izjavio šta će uraditi sljedećeg dana.

Oksfordski školski okrug angažovao je spoljnu grupu da sprovede nezavisnu istragu, a u izvještaju objavljenom u oktobru navodi se da je tragediji doprinijelo to što je sistem zakazao na svakom nivou, uključujući školski odbor, administratore i osoblje škole, piše AP.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.