x

vanredna situacija

Dramatično u Srbiji: Voda nosila automobile u Jagodini!

Zbog kiše koja je padala nekoliko sati, u Jagodini je sinoć vladala alarmantna situacija, jer je rijeka Belica dostigla kritičan nivo, te su građani čitavu noć branili svoja domaćinstva od poplava. Belica je toliko divljala, da je uspjela da "očerupa" sve zelenilo, ali je i odnijela jedan automobil, piše Nova.rs.

U toku večeri poplavljen je dio sela Trnava, a vatrogasci spasioci čamcima su evakuisali pojedina domaćinstva.

Zabrinuti mještani su pisali kako je podivljala Belica odnijela nekoliko automobila, te da im preostaje samo da se pomole Bogu da kiša prestane.

- Kiša lije li lije i ostaje nam samo da se molimo Bogu da grad ne bude poplavljen. Situacija je strašna, a imamo informaciju da i Lugomir nadolazi - pišu zabrinuti građani.


Inače, vanredna situacija je na snazi u 35 gradova i općina u Srbiji, i to za cijelu teritoriju gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i općine Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa i Kuršumlija i dio teritorija grada Šapca i Užica i općina Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

Direktor JP „Srbijavode“ Goran Puzović izjavio je da je trenutno najkritičnija situacija u Jagodini, Trsteniku, Brusu, Kosjeriću, Sokobanji, gdje je došlo do izlijevanja rijeka, kao i da se talas kreće ka Kuršumliji, Prokuplju i Doljevcu.


Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.