x

LIGA PRVAKA

Džekin Inter se plasirao u polufinale: Ide na megdan Kruniću

Poznata su oba polufinalna para

Večeras su odigrane dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Mančester siti i Inter su slavili i naći će se u polufinalu ovog takmičenja.

Inter je na Đuzepe Meaci remizirao protiv Benfike rezultatom 3:3, ali su imali prednost od dva gola iz prve utakmice što im je donijelo prolazak u narednu fazu.

Nikolo Barela (Nicolo Barella) je postigao prvi gol na utakmici već u 14. minuti, poslije jedne odlične akcije u kojoj je učestvovao i Edin Džeko. On je fenomenalnim udarcem matirao golmana Benfike.


Fredrik Orsnes (Aursnes) je smanjio prednost Intera u ukupnom omjeru nebeskim skokom nakon veličanstvenog centaršuta Rafe Silve u 38. minuti.


Ipak, Lautaro Martinez je postigao gol, nakon mjesec i po dana, u 65. minuti za novo vodstvo, poslije odlične asistencije Di Marka (Marco).


U nastavku utakmice je viđeno još tri gola. Prvo je Hoakin Korea (Joaquin Correa) prelijepo pogodio za prednost od četiri gola u ukupnom skoru, da bi Antonio Silva, defanzivac Benfike, smanjio rezultat u 86. minuti.

Lisabonska ekipa je uspjela izjednačiti u četvrtoj minuti sudijske nadoknade preko Petra Muse, ali je to bilo to.

Inter će u polufinalu Lige prvaka igrati sa gradskim rivalom Milanom.


Da to nije sve potrudio se i Mančester siti. Oni su na gostovanju na Allianz Areni remizirali rezultatom 1:1 (Haland 57.).

Mančester siti i Erling Haland (Haaland) su imali priliku u 40. minuti završiti ovu utakmicu iz penala, ali Norvežanin ga je poslao preko gola.


Kako to i inače biva, on je uspio da se iskupi u 57. minuti. Odličnu kontru je istrčao, predriblao Dajoa Upamekana (Dayot Upamecano) i zakucao loptu u mrežu.


Do kraja utakmice je Jozua Kimih (Joshua Kimmich) uspio izjednačiti za Bavarce iz penala, nakon što je Manuel Akanđi (Akanji) igrao rukom, ali to je bilo to od Bajerna i Siti će na megdan madridskom Realu u polufinalu.

Mančester siti je u prvoj utakmici slavio rezultatom 3:0 i to im je donijelo sigurnost.

Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.