x

ATP 250 BANJA LUKA

Džumhur u četvrtfinalu turnira u Banjoj Luci: U teškom meču savladao Gaskea

Odlični meč koji je trajao preko dva sata je pripao bh. teniseru


Damir Džumhur se kvalifikovao u četvrtfinale turnira ATP Banja Luka. On je slavio rezultatom 6:4, 1:6, 7:6.

Džumhur je u interesantnom prvom setu bio bolji od Gaskea. U tom setu je viđeno čak pet oduzetih servisa, od kojih su se četiri gema desila u nizu. U svemu se ipak bolje snašao bosanskohercegovački teniser i tako osvojio set rezultatom 6:4.


U drugom setu je priča bila drugačija. Francuz je podsjetio na svoje najbolje dane u karijeri i brzo preuzeo prednost. Agresivnom igrom je brzo poveo 4:0, a našem teniseru je do kraja drugog seta prepustio samo jedan gem. Gaske je meč odveo u treći set, pobijedivši u drugom rezultatom 6:1.


U trećem setu je ponovo bolje počeo Gaske. Napravio je brejk već u prvom gemu i izgledalo je kako će tu prednost koristiti do kraja meča.

Ipak, u šestom gemu se Džumhur probudio i sa nekom novom vatrom u svojoj igri uzvratio brejkom. Gaske je odbranio četiri brejk loptice, ali petu nije mogao.

Obojica su uspjeli da čuvaju svoj servis u nastavku trećeg seta i tako se došlo do taj-brejka.


Ključni momenti su se desili pri vodstvu Džumhura 3:2 u taj-brejku. On je tada oduzeo dva poena na servis Gaskea i stekao krucijalnu prednost. On je slavio rezultatom 7:6 u trećem setu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.