x

pred svjetsku premijeru

Ekipa filma "Toma" na posljednjem crvenom tepihu 27. Sarajevo Film Festivala! (Foto)

Posljednju večer 27. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF) obilježila je šetnja ekipe filma "Toma" crvenim tepihom pred svjetsku premijeru ovog ostvarenja.

Tačno u 21 sat u Sarajevu i Mostaru počela je projekcija filma "Toma", snimljenog pod rediteljskom palicom Dragana Bjelogrlića, a prema scenariju Zorana Lisinca. Prikazivanjem ovog filma zvanično će biti zatvoren ovogodišnji SFF.

Nekoliko minuta prije velike premijere ekipa filma iskoristila je priliku da razgovara s novinarima i pozdravi okupljene građane.


Lik legendarnog Tome Zdravkovića odigrao je Milan Marić koji se večeras prisjetio snimanja filma "Toma".

"Divno i inspirativno je igrati s glumicom kao što je Tamara. Malo se osjećate sigurnije kada imate ovakvu partnerku pored sebe, dok glumite Tomu i Silvanu. Tamara je talentovana glumica kojoj jako vjerujem", kazao je.


Marić se prisjetio i jedne scene tokom snimanja koja mu je, kako kaže, ostala najupečatlijvija.

"Kad smo snimali scene dueta, uvijek bi se uhvatili za ruke i krenuli. Šta će ko da kaže, da li će valjati ili ne, to ćemo da vidimo. Imali smo sreću da su svi bili zadovoljni", dodao je.

Petar Benčina, jedan od protagonista u filmu "Toma", kazao je da ni glumci nisu ravnodušni prema ovom filmu te da su i oni u nekim dijelovima plakali.


"Došli smo u Sarajevo jučer, a danas smo imali gust raspored. Međutim, utisci su zaista fenomenalni. Ono što se vidjelo na licima vas, koji ste gledali projekciju za novinare, je dovoljno da možemo reći da je ovaj film uspio. Nije ni nama bilo lako i mi smo u pojedinim dijelovima plakali, to je neminovno za ovakvu priču", kazao je.

Benčina nastavlja da ga je ovaj film potpuno obuzeo, ova priča i uloga koju je igrao.


"Mislim da smo se svi nekako mimo profesionalnih standarda dali nešto što ne možeš uvijek dati. Nije to samo do tvoje volje. Mislim da se to nekako i prepoznaje u filmu i to je jedna od njegovih najvećih vrijednosti", zaključio je.

Glumica Tamara Dragičević u filmu "Toma" utjelovila je lik legendarne Silvane Armenulić, a večeras je prošetala crvenim tepihom na Pozorišnom trgu i kazala da se osjeća divno i glamurozno.


"Meni je stvarno drago što sam radila s Milanom, jer se znamo dugo, a ovo nam je prvi značajan projekat. Drago mi je da je to baš ovaj projekat. Što se više bliži premijera, sve mi je teže da pričam o filmu. Želja mi je samo da što prije gledatelji pogledaju film. Pričajući o fimu, samo možemo da vam pokvarimo dojam", kazala je.

Dotakla se i rada sa suprugom, istakavši da ovo nije prvi put da njih dvoje sarađuju na nekom filmu.

"Mislim da je film toliko poseban, biografski. To je divna priča o prijateljstvu i životu jednog nevjerovatnog čovjeka. Mislim da što manje je kažemo da će to vama biti ljepše gledati film", zaključila je.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.