x

Električni Ineos Grenadier potvrđen za 2026. godinu

Kompanija Ineos Automotive ima ambiciozan plan da do kraja decenije ponudi kupcima tri nova modela. U pitanju su vozila koja će biti veoma različito pozicionirana i pokrivaće širok krug potencijalnih kupaca. Prvo će stići manji električni terenski automobil, i to 2026. godine.


Britanski mediji su inače još prije nekoliko mjeseci pisali da je rad na ovom novom vozilu uveliko u toku.

Što se tiče dimenzija, novi model (možda pod nazivom Grenadier Sport) će po veličini biti veoma sličan Defenderu 90, koji je dugačak oko 430 cm.

Novi Ineos EV će se navodno bazirati na novoj osnovi razvijenoj posebno za električna vozila. Prema nekim izvorima, kompanija cilja domet od oko 400 kilometara sa jednim punjenjem baterija.

Takođe, kompanija Magna Steyr je u velikoj mjeri uključena u razvoj projekta, a i proizvodnja će se odvijati u Magninim pogonima u Austriji.

"Biće manji od Grenadiera i imaće svoj karakter, ali će i dalje izgledati kao mlađi brat - porodična sličnost će biti tu", komentariše vlasnik Ineosa, Džim Ratklif.

Još jedan električni model je takođe navodno u planu. On će se bazirati na istoj platformi i takođe će ponuditi pristojne terenske sposobnosti, ali će imati urbaniji stil i pozicioniranje. Krosover će biti slične veličine kao i električni terenski automobil, ali će imati bolje ponašanje na putu od svog brata fokusiranog na terensku vožnju.

Ineos planira i veći luksuzni model. To međutim neće biti potpuno novi model, već će umjesto toga imati oblik uveliko modifikovane i luksuzne verzije Grenadiera. Takođe se očekuje da će izgubiti neke od terenskih sposobnosti Grenadiera kao kompromis za više luksuznih karakteristika i bolju udobnost. Očekuje se da će sva tri nova modela biti lansirana do 2030. godine, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.