x

TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO

Evo kako su se branili vlasnik, menadžer i direktor Fristajlera: Završeno saslušanje, prijeti im robija!

Saslušanja vlasnika splava Fristajler M. L. (51), menadžera D. V. (46) i direktora M. R. (51) koji su uhapšeni zbog incidenta koji se dogodio tokom novogodišnje noći završena su pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Vlasnik i direktor su iznijeli odbranu i negirali su djelo za koje se terete. S druge strane, menadžer kluba branio se ćutanjem. Treće osnovno javno tužilaštvo je podnijelo Trećem osnovnom sudu prijedlog za određivanje pritvora prema svoj trojici.


Riječ je o krivičnom djelu protiv opšte sigurnosti. Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. M.L. je "Fristajler" otvorio 2001. godine zajedno sa bratom.


Vađenje splava "Fristajler", koji je do pola potonuo u rijeku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavijesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava, prenosi Beta.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Blic 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.