x

evo koliko godina će odležati

Fatalna Mirnesa danas osuđena zbog krađe 1,25 miliona eura u Njemačkoj!

Mirnesa Bešlić je danas pred sudom u Njemačkoj osuđena na tri godine zatvora zbog pljačke više od milion eura u ovoj državi.

Presudu je izrekao Okružni sud u Stuttgartu, a ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti. Bešlić je u oktobru prošle godine od kompanije za transport novca ukrala 1,25 miliona eura u gotovini.

Nakon pljačke je pobjegla u inostranstvo, a onda je uhapšena na aerodromu u Stuttgartu, prenose njemački mediji. Preko advokata je informirala nadležne da se želi predati. Priznanje da je počinila zločin doprinijelo je da bude osuđena na blažu kaznu.


Pretpostavlja se da je ova 42-godišnjakinja nakon pljačke boravila i u Crnoj Gori. U međuvremenu je objavljivala videozapise na društvenoj mreži TikTok, a jedan od saučesnika pljačke je ismijavao istražitelje.


Prema tužilaštvu, vjerovatno je imala najmanje dva saučesnika. U pritvoru je 45-godišnjak koji je navodno organizirao bijeg drugog muškarca koji je bio njen partner. Međutim, nema ni traga njenom partneru. Bešlić je na sudu kazala da je on bio organizator krađe.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.