x

Impresionirali ga svojom igrom

Ferguson otkrio najtežeg protivnika u karijeri: "S njima se jednostavno nije moglo igrati"

Sir Alex Ferguson je za mnoge jedan od najboljih trenera svih vremena, a većinu svoje karijere proveo je na klupi Manchester Uniteda.

Ferguson je preko 20 godina trenirao Crvene đavole i osvojio je skoro sve što je mogao. Odlučio je da se penzioniše 2013. godine, a tada je sve nekako krenulo nizbordo za klub s Old Trafforda.

Škotski stručnjak je dao zanimljiv intervju za The Guardian u kojem je govorio o vremenu dok je vodio United. On se prisjetio i posljednjeg finala Lige prvaka koje je igrao s ovim klubom 2011. godine protiv Barcelone.


Finalni meč igrao se na Wembleyju, a Barcelona je na kraju slavila sa 3:1. To je bilo drugo finale Lige prvaka u tri godine da su Crveni đavoli poraženi od Lionela Messija i društva.

Ferguson je poručio da je ta ekipa Barcelone najteži protivnik s kojim se susreo u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri i da jednostavno nisu mogli ništa da urade kako bi nametnuli svoj tempo i igru.


"Ta igra Barcelone je nešto što me najviše impresioniralo. Utakmica na Wembleyju je bila jednostavno u znaku Barcelone. Nismo mogli da igramo našu igru i gledali smo ih kako se dodaju i rade šta žele. S tom ekipom se jednostavno nije moglo igrati. Nije lako kada tako izgubite, ali o toj utakmici možete misliti i na drugačiji način. To je za Barcelonu bio odličan period i ta ekipa je nešto najbolje što sam vidio", rekao je Ferguson.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.