x

Ferrari i dalje razmišlja o nasljedniku modela Dino!

U Ferrariju još uvijek nisu donijeli odluku o proizvodnji nasljednika modela Dino koji bi, ako dobije ``zeleno svjetlo``, bio najjeftiniji model u ponudi.

Shodno suprotstavljenim stavovima čelnih ljudi Ferrarija, jer pojedini od njih smatraju da bi nasljednik modela Dino negativno utjecao na imidž i ekskluzivitet italijanskog brenda, odluka o proizvodnji modela koji bi bio ulaznica u svijet Ferrarija još uvijek nije donesena.

 

Prvi čovjek Ferrarija Sergio Marchionne u posljednjoj izjavi za medije rekao je da u Maranellu još uvijek razmišljaju o duhovnom nasljedniku modela Dino koji bi svojom cijenom bio najpristupačniji Ferrari koji se može kupiti, ali je upravo cijena ono čega se istovremeno najviše boje u Ferrariju, jer bi s mnogo većim brojem kupaca kompanija izgubila imidž i ekskluzivitet koji je krasi.

 

Ako se u Ferrariju na kraju ipak odluče da krenu u projekt Dino, automobil bi mogao biti 20 posto jeftiniji u odnosu na model California T, a njegova osnovna cijena u Italiji trebala bi biti 150.000 eura. Kupac bi zauzvrat dobio ``i zvuk i sliku`` dostojne Ferrarija.

 

Konačna odluka bit će prezentirana u prvom kvartalu naredne godine, kada će Ferrari objaviti svoj petogodišnji plan poslovanja, a pored odluke o modelu Dino očekuje se i konačna (vjerovatno pozitivna) odluka o proizvodnji prvog Ferrarijevog SUV-a.

 

Zanimljivo je da pojedinci u menadžmentu Ferrarija ne misle da će SUV negativno utjecati na imidž legendarne kompanije, a istovremeno izražavaju sumnju da bi istinski sportski model Dino mogao imati negativan utjecaj. 

 

Kako sada stvari stoje, među kompanijama koje su desetljećima poznate po proizvodnji ultraluksuznih i ultrasportskih automobila, dosljedni u svom stavu da nikad neće proizvoditi SUV-ove ostali su jedino u McLarenu i zbog toga im aplaudiramo.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.