x

Ferstapen "letio" Aston Martinom i čeka ga kazna

Francuska policija je obratila pažnju na video objavljen na društvenim mrežama.

Nema sumnje da Maks Ferstapen zna itekako dobro da kontroliše automobil, kao i da je vožnja bolida kalibra Aston Martina po pitanju performansi miljama daleko od običnog automobila.

Njegova brzina reakcije te vozna dinamika i snaga kočnica Aston Martin Valkyrie idu možda u prilog bezbjednosti, ali zakon se mora poštovati.

Bar u Francuskoj jer je tamošnja policija nakon objavljivanja videa odlučila da istraži cijeli slučaj.

Svjetski šampion Formule 1 je vozio kroz tunel Canta-Galet na autoputu A8 između Marseja i Nice. Dok ga je suvozač snimao, digitalni brzinomer je u jednom trenutku pokazivao 124 km/h, što je više od dozvoljenih 90 km/h, navodi Index.hr.

Takođe, Nice matin izvještava da bi policija mogla da vozača tereti i za vožnju u lijevoj traci. Sve u svemu, ako policija odluči da zaista kazni Ferstapena, radi se o prekršajima za koje je predviđena novčana kazna.

Podsetimo, Valkyrie je superlagani hipersportski automobil izrađen većim dijelom iz karbona, a pokreće ga Cosworthov 6.5 litarskio V12 atmosferski motor u kombinaciji s elektromotorom. Na listi kupaca je još jedan F1 pilot, i to bivši član RBR tima Daniel Rikiardo.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.