x

Fiat Multipla najnevjerovatnija automobilska prerada?

Multipla je često pobjeđivala u izboru za najružniji auto na svijetu, a sada bi mogla da pobijediti u takmičenju za najnevjerovatniju automobilsku preradu.

Fiat Multipla je automobil brojnih kvaliteta koje su, nažalost, ostale u sijenci pomalo nespretnog dizajna. Zato se često nalazio na ljestvicama najružnijih automobila, gdje je čelnu poziciju najčešće izmjenjivao sa SsangYong Rodiusom.

Youtuberi Sylvain Levy i Pierre Chabrier imaju potpuno drugačiju ideju za Multiplu. Kako podsjeća Index.hr, oni su još prošlog ljeta napravili od Multiple trkački bolid pokretan V8 motorom iz Corvette ZO6. Tada je razvijao 1014 KS.

Automobil je u međuvremenu dotjerivan, a sada donosi još više u svakom pogledu. Izbor je pao na još atraktivniju crveno-belu kombinaciju, izražena proširenja su i dalje tu, a umjesto nekadašnjih stotinjak konja 1.6 benzinca, tu je sada rasni američki V8 kome je snaga podignuta na nevjerovatne 1294 konjske snage.

I mjenjač je pozajmljen od Corvette, a pogon je na zadnje točkove s Michelinovim valjcima. Naravno, cijeli automobil je značajno ojačan, a dobio je i potentnije kočnice. Međutim, na praktičnosti je izgubio najviše te je sa šest pao na svega dva sjedišta, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.