x

Franco objavio spot za prvi singl ''Mačka''! (VIDEO)

Nova Balkanska muzička zvijezda u usponu, Goran Valka, poznatiji pod pseudonimom ''Franco'' je bosanskohercegovački pjevač, tekstopisac, muzičar i producent. Rođen je u Sarajevu 1983. godine a muzikom se bavi više od 17 godina. Bio je dugogodišnji član i jedan od osnivača sarajevskog rap-rock benda ''Corbansick'' gdje je pisao tekstove na engleskom jeziku, pjevao, te svirao klavijature. Početkom 2007. godine, napušta bend i pravi višegodišnju pauzu. Tek sredinom 2018. godine, odlučuje da se ponovo vrati u muzičke vode, ali ovaj put u sasvim drugačijem izdanju i muzičkom žanru, te počinje graditi samostalnu muzičku i pjevačku karijeru.


Njegova muzika sadrži komercijalne klubske Hip Hop i Electro Pop-Rap elemente, sa upečatljivim Dancehall i Reggaeton ritmovima, u kombinaciji sa Balkanskim zvukom. Prva pjesma sa kojom je odlučio premijerno da se predstavi široj publici nosi naziv ''Mačka''. Muziku i tekst potpisuje Franco, dok aranžman pjesme potpisuju Damir Bečić, Almir Ajanović i Peđa Hart. Pjesma je snimljena krajem 2018. godine u Tempo Digital studiju, dok su mix i mastering radili Damir Bečić i Almir Ajanović.

Spot je radio Tempo Digital Video a režirao ga je Adnan Avdić, dok je za produkciju, fotografiju i styling bio zadužen Vladan Gavrić. Spot je sniman digitalnom filmskom kamerom u 4K rezoluciji na nekoliko atraktivnih lokacija. Kako saznajemo, Franco je početkom 2019. godine potpisao ekskluzivni izdavački ugovor sa jednom od najvećih izdavačkih kuća u Bosni i Hercegovini – Tempo Digital, a u planu za ovu godinu ima snimanje još nekoliko video spotova za predstojeće singlove koje planira objaviti. Napominjemo da će za sve fanove pjesma uskoro biti dostupna i za download & streaming na svim digitalnim platformama.



Za više informacija, posjetite oficijalne stranice:

Instagram

Facebook

YouTube

Tempo Digital

Nine Studio


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.