x

Gdje je najtoplije more u Grčkoj?

Zbog izvora vrele vode u banji Edipsos na Eviji more je veoma toplo. Voda temperature od 30 do 70 stepeni izvire iz kamena na obali mora.

Ukoliko se još niste odlučili gdje ćete na more, možda vam ova lista pomogne u konačnoj odluci.

Kako portal Grčkainfo.com prenosi, ovo je jedno od najčešćih pitanja koja zanimaju turiste - gdje je natoplije more u Grčkoj, u junu, septembru, oktobru?

Istina je, idealna destinacija za ljetovanje pogotovo sa djecom uključuje i odgovarajuću toplotu vode, koja je nažalost nestabilna i promjenljiva.

Temperatura mora stalno se mijenja i zavisi od mnogo toga, poput vremenskih uslova i okolnih struja.

Neke opšte smjernice jesu da treba tražiti mjesta u zalivima, umjesto onih na otvorenom moru, kao i da na ostrvima treba očekivati nešto hladniju vodu.

Sarti

Ljubimac srbijanskih turista i najpopularnije mjesto na Sitoniji je šarenoliko, sadržajno i okruženo predivnim plažama. Komentatori koji ga preporučuju navode da su se brčkali u moru temperature oko 28-29 stepeni.


Agia Galini, Krit

Agia Galini je najjužnija tačka najvećeg ostrva Grčke. Ovo šarmantno tradicionalno selo izgrađeno je na padini brda koje se spušta u more, a odlikuju ga čarobne plaže, spektakularna priroda i bogato historijsko naslijeđe.


Pilion

Pilion je magična oblast u samom srcu Grčke, koja kombinuje sve ljepote planine i mora. Turisti su posebno istakli mjesto i istoimenu plažu Kala Nera, u čijoj blizini se nalazi i jedan od najživopisnijih grčkih gradova - Volos.

Evia

Zbog izvora vrele vode u banji Edipsos na Eviji more je veoma toplo. Voda temperature od 30 do 70 stepeni izvire iz kamena na obali mora. Prirodni bazenčići sa toplom vodom i lijepi vodopadi sa stijena u plićaku, prava su meta za turiste.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.