x

Genetika je čudo: Ovo je rođena sestra Lepe Brene!

O muzičkoj karijeri Lepe Brene se takoreći sve zna, dok je njen privatni život takođe veoma dostupan, ali ne u potpunosti. Zapravo, nema mnogo ljudi koji znaju da je Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić, došla  na svijet kao treće dijete, nakon brata Faruka i sestre Fakete, takođe veoma talentovanih za pjevanje.

Faketa danas ima dvije kćerke, a ona i njen suprug Zoran već dvije decenije žive u Kanadi, a baš poput sestre, gaje veliku ljubav prema muzici.

Faruk je zablistao u emisiji "Nikad nije kasno", a Faketa se rijetko pojavljuje u javnosti, s obzirom na to da živi na drugom kontinentu.

Ono što je posebno interesantno je to da, iako su i Faruk i Faketa bili izuzetno nadareni za pjevanje, nijedno od njih dvoje nije pošlo sestrinim stopama i latilo se mikrofona.


- Otkako znam za sebe, naša majka je lijepo pjevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da pjeva prije mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović. Bila sam hiperaktivno dijete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmjeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pjevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proljeća - izjavila je Brena prije nekoliko godina za "Stori".

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.