x

Giovinazzi nastupa za Haas u Italiji i SAD-u

Bivši F1 vozač Antonio Giovinazzi nastupit će na prvim slobodnim treninzima za VN Italije i VN SAD-a za momčad Haasa za koju je prvi puta vozio prije pet godina nakon što je na kraju prošle godine ostao bez vozačkoga mjesta u Alfa Romeu.

Alfa Romeo je na kraju prošle godine potpuno promijenio vozačku postavu nakon što se iz Formule 1 povukao Kimi Raikkonen, a budući da su u momčad stigla dva nova vozača Valtteri Bottas i Guanyu Zhou Talijan je ostao bez vozačkoga mjesto, donosi MAXf1.net.

Giovinazzi je zadržao ulogu testnoga i rezervnoga vozača u Ferrariju ove sezone te je nastupao i u Formuli E u kojoj nije ostvario bolji rezultat od 16. mjesta, a danas je potvrđeno da će 9.9. u Monzi i 21.10. u Austinu nastupati na prvim slobodnim treninzima za Haas.


Talijan je za Haas nastupao 2017. godine na sedam prvih slobodnih treninga u Velikoj Britaniji, Mađarskoj, Singapuru, Maleziji, Meksiku, Brazilu i Abu Dhabiju, a te sezone je nastupio i na prve dvije utrke sezone za Sauber u Australiji i Kini kada je mijenjao Pascala Wehrleina.

“Tako mi je drago da ću ponovno imati priliku voziti na službenim F1 sesijama,” rekao je Giovinazzi.


“Osim vožnje simulatora, važno je testirati i pravi bolid i ne mogu dočekati da obučem svoje odijelo i kacigu. Bit će to prilika da steknem samopouzdanje u novoj generaciji bolida, to je najbolji način da budem spreman ako dobijem poziv kao rezervni vozač.”

“Vožnja na izazovnim i uzbudljivim stazama poput Monze i COTA-e to čini još uzbudljivijom prilikom.”

“Hvala Haasovoj F1 momčadi i Scuderiji Ferrari, veselim se dati svoj doprinos momčadi koja računa na mene još od 2017.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.