x

Giulia i Stelvio će dobiti novu generaciju

Italijanski dvojac iz D segmenta imat će nove iteracije, i to vrlo uskoro.

Jedan od visokopozicioniranih rukovodilaca Alfe Rome, Danijel Tijago Gucafame, u razgovoru sa japanskim medijima potvrdio je da će Stelvio i Giulija uskoro dobiti nova izdanja. Upitan o tome da li će pomenuti duo uskoro dobiti baterijske varijante, ovaj menadžer je odgovorio: "Uskoro… Uskoro ćemo izbaciti novi Stelvio/Giuliju".

Kolege iz Japana su ovo protumačile kao najavu naredne generacije. Kada bi to moglo da se odigra, i šta tačno znači uskoro ostaje misterija.

Neki nagađaju da bi Alfa već početkom naredne godine mogla da predstavi ove novitete, ali je to sve u sferi tračarenja.


Još ranije je prvi čovjek italijanske marke, Žan-Filip Imparato, potvrdio da će Giulia dobiti električnu verziju koja će stupiti na scenu 2024. godine. Sa tim u vidu, jasno je da će Alfini modeli morati da pređu na platforme Stellantisa, tačnije bivše PSA grupe, jer one omogućavaju EV varijante.

Već se govorilo o STLA Large arhitekturi koja može da podrži baterije kapaciteta između 101 i 118 kWh, što bi trebalo da omogući domet od 800 km.


No, Gucafame je odbio da saopšti bilo kakve detalje o budućim modelima, ali i o potencijalnim baterijskim verzijama za aktuelne automobile.

"Elektrifikacija trenutne Giulije i Stelvija je nešto o čemu dugo razmišljamo. Još uvijek nismo donijeli definitivnu odluku, ali ćemo više o tome reći krajem tekuće godine", kazao je Alfin rukovodilac, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine(

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.