x

EUROPEAN BEST DESTINATION

Gradić u Hrvatskoj proglašen najboljom destinacijom za medeni mjesec u Evropi

Riječ je o gradiću Cavtatu, smještenom na jugu Hrvatske


Medeni mjesec za većinu parova je jedno od najljepših putovanja koje će pamtiti cijelog života, stoga nije baš najjednostavnije odlučiti se koju destinaciju posjetiti.

Ako je suditi prema svjetski poznatom portalu o putovanjima European Best Destinations, najljepše mjesto za medeni mjesec u Evropi nalazi se u susjednoj Hrvatskoj, prenosi Lifestayl magazin.

Ključ u ruke

Riječ je o gradiću Cavtatu smještenom na jugu Hrvatske.

- Smješten nekoliko minuta od Dubrovnika i njegove međunarodne zračne luke, Cavtat zaljubljenima nudi usluge vjenčanja po principu ''ključ u ruke'', kao i beskrajne mogućnosti za smještaj, kombinirajući hotele s 5 zvjezdica s pogledom na more, wellness, sport, bazen, ali i boutique hotele, restorane uz more i moderne barove u srcu najljepšeg zaljeva u Evropi - piše ovaj portal.

Zalasci sunca

Na drugom mjestu našao se italijanski dragulj Positano, grad koji je prema legendi stvorio Neptun, bog mora koji je bio zaljubljen u nimfu.

Santorini je zauzeo treće mjesto zbog nevjerovatnih zalazaka sunca koji oduzimaju dah, beskrajnih pogleda na živopisno plavetnilo neba i mora te uvijek prepoznatljive bijele građevine.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.