x

demantovao da je vrijeđao izvođače

Gradonačelnik Pule se opet oglasio zbog otkazivanja koncerta: Turbo-folk muzika ne može biti u javnom prostoru Pule!

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, našao se u centru skandala kada je otkazao projekat „Hiljadarka“ na kojem je trebalo da nastupaju Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, uz obrazloženje da turbo-folku nije mjesto u tom gradu.

Organizatori „Hiljadarke“ oglasili su se saopštenjem za medije, gdje su istakli da je Zoričić otkazao koncert tek kada je saznao da u Puli, uz Kuliša, treba da nastupaju i srpski izvođači, koje je, u razgovoru sa organzatorima navodno nazvao „smećem“.

Zoričić se sada oglasio za hrvatske medije, uz tvrdnje da nije vrijeđao Srbe.


- To nije muzika za javni prostor grada Pule, ja ne ulazim u privatne prostore. To nije primjereno za ovaj grad, iza toga stojim i neću od toga odustati. To je razlog otkazivanja jer Pula pripada drugom identitetu. Jednostavno, turbo-folk muzika ne može biti u javnom prostoru Pule. Iza toga stojim i gotovo. Ovo je turbofolk, a nije narodna muzika. Kad govorimo o narodnoj, pravoj, iskonskoj narodnoj muzici, to je nešto drugo - rekao je Zoričić, a potom se osvrnuo na saopštenje organizatora „Hiljadarke“ koji su ga optužili da je pijan vrijeđao srpske izvođače nazvaviši ih „smećem“.


- Ja nikad tako ne komuniciram niti sam tako odgojen. Ako su to napisali u saopštenju, to je za ozbiljnu tužbu. To je neukusno. Ja imam sve poruke sačuvane s organizatorima, nikad tako nisam ni s kim komunicirao - rekao je gradonačelnik između ostalog,

.

.

.

.

.

.

Kurir.rs/index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.