x

Luksuzna priča

Gran Turismo Adriatica u Mostaru: Skupocijeni automobili mamili uzdahe

Karavana sastavljena od 32 superluksuzna automobila privukla je danas stotine Mostaraca na plato ispred Mepas Malla. Gran Turismo Adriatica 2018. krstari ovim dijelom Evrope i priča jednu luksuznu priču o muškarcima i njihovim automobilima.

Peter Ternstrom, voditelj ove zanimljive grupe kazao je da imaju više od četiri hiljade članova širom svijeta koji posjeduju "super-automobile".


"Svake godine imamo dvanaest događaja, a ovaj je moj omiljeni. Putujemo obalom Jadrana koja je prekrasna, kao što je i Bosna i Hercegovina. Krenuli smo iz Opatije, bili u Zadru, vozili magistralom koja je jedna od ljepših koju sam vidio. Danas smo u prekrasnom Mostaru", kazao je Ternstrom.

Na pitanje šta automobil čini super-automobilom, Ternstrom je kazao da to nije lako definisati.


"Običan Porsche je sjajan autu, ali nije super-automobil, isto kao što svaki Ferrari, Lamborghini, Maclaren nije to. Za super-automobil treba ono nešto dodatno", kazao je.

Ula Madson je iz Norveške, vlasnik je jednog zaista sjajnog Lamborghinija koji je poseban i po tome što je osim prekrasan automobil i umjetničko djelo.


"Oslikao ga je norveški umjetnih Espen Epbrog i tako mu dao jednu novu vrijednost, umjetničku. Takav automobil je jedinstven", kazao je Ula.

Josip Jurilj iz Mepas Malla, kazao je da je velika stvar da je ovaj karavan ponovo u Mostaru, drugi put zaredom.


"Građani nemaju često prilike na našim ulicama vidjeti ovakve automobile i mislim da je dobra stvar što smo ih ugostili na jedan dan. Svi uživamo u krasnim automobilima", izjavio je Jurilj.

Organizatori navode da je najvrijedniji jedan Lamborginini Aventador koji se procijenuje na preko 450 hiljada eura, a osim najnovijih modela kao što su Lamborghini Huracan Performante, Ferrari 812 Superfast i McLaren 720S tu su i Lamborghini Murcielago, Lamborghini Aventador, Ferrari 328 GTSm, Ferrari 488 GTB, Ferrari 458 Spider, Ferrari F12, Lamborghini Huracan Spyder, Lamborghini Performante, Lamborghini Aventador S, Ferrari GTC Lusso, Ferrari 458 Italia.


Nakon Mostara karavana nastavlja put prema Dubrovniku i Podgorici, kasnije slijedi Tirana i Grčka kao konačno odredište.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.