x

MUNDOBASKET

Grci razbili Jordan, Južni Sudan i Portoriko odigrali najbolju utakmicu turnira

Grčka, Portoriko i Gruzija upisali pobjede na startu turnira


Košarkaška reprezentacija Grčke pobjedom je započela svoje putovanje na Mundobasketu. U prvom kolu grupe C slavili su protiv Jordana rezultatom 92:71.

Od početka su jasni problemi s kojima će susresti Grci protiv jačih reprezentacija, ali su dovoljno jaki da ne dozvole iznenađenje u utakmici protiv potpunog autsajdera poput azijske reprezentacije.

Dominirali su na obje strane terena, a predvodio ih je Janulis Larencakis (Giannoulis Larentzakis) sa 18 postignutih poena. Kod Jordana najefikasniji je bio Rondej Holis-Džeferson (Rondae Hollis-Jefferson) sa 24 poena.

U drugoj utakmici u jutarnjem terminu Portoriko je poslije produžetaka uspio savladati Južni Sudan rezultatom 101:96.

Afrikanci su imali svoje prilike za pobjedu, ali im je ponestalo snage, pa je Karlik Džons (Carlik Jones) morao spašavati stvari. Imao je na drugoj strani Romero slobodna bacanja 0.3 sekunde do kraja, ali ih je promašio oba i išlo se u produžetke.

Ipak, Portorikanci su se pokazali preiskusnim za Južni Sudan i oni će morati tražiti sreću u nekoj drugoj utakmici.

Pomenuti Džons je upisao 38 poena i 11 asistencija za Južni Sudan, dok je kod Portorika Stephen Thompson bio najefikasniji sa 21 postignutim poenom.

Gruzija je ostavila Zelenoortska Ostrva bez ikakvih šansi od samog početka utakmice. Na kraju je rezultat glasio 85:60, a Gruzijce je predvodio Tornike Šengelija (Shengelia) sa 16 poena i 7 skokova.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.