x

Hamilton "udario" na Red Bul i FIA, Ferstapen mu odgovorio

Britanski vozač Formule 1, Luis Hamilton i Holanđanin Maks Ferstapen ponovo su zaoštrili odnose između svojih timova, i to pred Veliku nagradu Austrije.

Naime, Hamilton je zatražio radikalne promjene, a glavni razlog je dominacija Red Bula.

"Red Bul se već fokusira na sljedeću godinu jer su tako daleko ispred i ne moraju da mijenjaju bolid od ove sezone. FIA bi trebalo da postavi vrijeme svima kada je dozvoljeno da se krene sa razvojem vozila za sljedeću godinu. Recimo 1. avgusta tako da niko nema prednost jer je u suprotnom besmisleno", rekao je Hamilton.

Kada mu je rečeno da je i on imao prednost i bio u sličnoj situaciji od 2014. do 2020. godine, Hamilton je ogovorio:

"Nismo pričali o ovome kada je on osvajao šampionate, tako da ne bi trebalo da pričamo ni sada. Tako funkcioniše Formula 1. Kada imate takmičarski bolid to je sjajno, ali u nekom momentu morate da planirate za narednu godinu. Mnogo toga u životu nije fer. Morate da se nosite sa time", istakao je Britanac.

Ipak, nije prošlo dugo do odgovora Maksa Ferstapena.

"Nismo pričali o ovome kada je on osvajao šampionate, tako da ne bi trebalo da pričamo ni sada. Tako funkcioniše Formula 1. Kada imate takmičarski bolid to je sjajno, ali u nekom momentu morate da planirate za narednu godinu. Mnogo toga u životu nije fer. Morate da se nosite sa time", istakao je Ferstapen, prenosi Telegraf.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.