x

emotivno

Hanka Paldum tuguje: Prestalo je da kuca jedno srce… Otišao je na bolji svijet moj brat Smail!

Kraljica sevdaha Hanka Paldum, s tugom u srcu se još jednom oprostila od svog voljenog brata Smaila, koji je napustio ovaj svijet prije 16 godina. Njenu duboku bol, koju je pretočila u riječi, prenosimo u cjelosti:

“Na današnji dan, prije 16 godina, prestalo je da kuca jedno srce, ugasio se jedan osmjeh, jedna duša se vratila svome Stvoritelju, otišao je na bolji svijet moj brat Smail!

Dragi moj brate Smajkane, dušo dobra i plemenita, ti nisi tu da svojim osmjehom i vedrim duhom unosiš radost, da od svoje skromne zarade obraduješ svakoga koji bi se našli u tvojoj blizini.


Mili moj brate, ostao si u srcima tvojih najmilijih, da u dovama molimo Premilostivog Gospodara da tvojoj plemenitoj duši podari najljepše mjesto u dženetskim vrtovima, pored hladnih izvora, u ružičnjaku, da ti osmijeh mami miris mošusa i bez straha gledajući u lice našeg Stvoritelja Allaha Plemenitog!

El Fatiha!

Tvoji najmiliji, braća Avdo i Mustafa, sestre Hanka, Raza i Rasema, sinovi Samir i Haris, kćeri Sarah i Kaj sa svojim porodicama!”


Hanka Paldum, veličanstvena izvođačica sevdalinki, ove noći izražava svoju neizmjernu tugu i sjećanje na svog brata Smaila. Njegova prerana smrt ostavila je dubok trag u njenom srcu, ali ona se oprašta s ljubavlju i molitvama za njegovu dušu.

Njene riječi odražavaju snažnu vezu koju je imala s bratom i njegovo trajno mjesto u srcima njihove porodice. Hanka i njena obitelj okupljaju se u molitvama, nadajući se da će Smailova duša naći svoje mjesto u dženetskim vrtovima, okružena ljepotom i mirom.

.

.

.

Izvor: Senzacija

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.