x

Haris Biber protiv Dennisa Wosika: Pokazat ću kako se brane boje naše države i ostaviti srce u ringu!

Naš perspektivni borac Haris Brko Biber dobio je priliku da boksuje na manifestaciji u njemačkom gradu  Wuppertal sa starijim i iskusnijim borcem Dennisom Wosikom. Haris iza sebe ima rezultate u amaterskoj i profi karijeri. 

U amaterskom dijelu ima preko 110 mečeva od toga čak 95 pobjeda, osvajač je brojnih internacionalnih turnira i kupova, višestruki prvak BiH u sve tri tvrde discipline (K1, Low kick i Full Contact), budući da se radi o mladom borcu njegova profi karijera je tek na začetku, a i tu već ima skor od 8 pobjeda i 1 izgubljenim mečem. Ono sto ističemo kod ovog mladog borca jeste da je sve svoje profi mečeve radio van granica BiH i dostojanstveno i hrabro brani boje ove zemlje. Svojim kvalitetom Biber je privukao pažnju stranih menadžera,  te će biti jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovoj manifestaciji. Organizator manifestacije gospodin Emir Alić vjeruje da će se Biber pokazati u pravom svjetlu i dostojno predstavljati našu zemlju.

 

- „Za sebe mogu reći da sam se dobro spremao, a ishod meča ne znam i ne mogu predvidjeti, jedino šta znam i mogu da obećam jeste da ću uz Božiju pomoć ostaviti srce u ringu i pokazati kako se brane boje naše države, kao sto su bošnjaci pokazali i dokazuju kroz svoju historiju. Posebno spominjem mog trenera Muhameda Šabanovića koji neumorno radi sa mnom, koji stoji pored mene ponosno i kad pobjeđujem i kad gubim. Zahvaljujem se i gospodinu Sipović Harisu koji je pomogao u realizaciji ovog meča, koji će ovaj put biti uz mene u ćošku tokom meča. Moram spomenuti i moje sponzore koji me prate i koji su tu uvijek za mene, također hvala Abidu Oručeviću iz Elitnutritiona i Elvedinu Bećirspahiću iz Yumeiho masažnog salona. Očekujem sreću u očima prijatelja, a tugu u očima dušmana.``

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.