x

Hladni talas stiže na Balkan: Snijeg, kiše, vjetrovi i niske temperature!

Nakon nekoliko dana toplijeg vremena, kao što je i najavljeno, naš region krajem sutrašnjeg dana će pogoditi hladni talas, koji se već formira u centralnoj Evropi.

Prema pisanju Severe Weather Europe, zbog hladne fronte neće biti iznenađenje da u nekim dijelovima ponovo padne snijeg ili se pojavi novi mraz.

Balkan će pogoditi i obilne padavine koje bi mogle prouzrokovati poplave, a puhat će i jaki vjetrovi praćeni grmljavinom.

Najniže temperature očekuju se u utorak, a hladni talas će početi slabiti već sredinom iduće sedmice nakon čega se očekuje postepeno toplije i ljepše temperature u skladu sa godišnjim dobom u kojem se nalazimo.


Inače, na osnovu podataka o vodostaju, prognozi vremena za naredna četiri dana te prognozi padavina i vodostaja koji se prate svakodnevno, ustanovljeno je kako se očekuje povećanje vodostaja na svim rijekama u vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.

.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


KREDITNA PONUDA U 72 SATA Za sve vaše potrebe za kreditima, ili finansiranje vaših projekata, nekretnina kontakt: [email protected] o m whartsapp: +33601256710